Mobil Uygulama Arayüz Tasarımı

Mobil uygulama arayüz tasarımı, mobil uygulama yazılımına başlamadan önce yapılan, ihtiyaç analizi, hedef kitle analizi ve bu doğrultuda oluşturulan planlamalara bağlı kalarak kullanıcı dostu uygulama tasarımlarını oluşturma sürecidir.

Hem estetik hem de teknik açıdan profesyonel olması gereken arayüz tasarımlarında önceliğimiz kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutmaktır. Kreatif tasarım ekibimiz UI/UX tasarım özelliklere sahip arayüz tasarımlarını tamamen size ve ihtiyaçlarınıza özel hazırlamaktadır.

Mobil Uygulama Arayüz Tasarımı Nasıl Olmalı?

Arayüz tasarımı öncelikle kullanıcı deneyimi odaklı olmalıdır. Aynı zamanda estetik görünmeli, göze hitap etmelidir.

  • Tüm cihazlarla uyumlu olmalı
  • Kullanımı kolay olmalı
  • Sade ve basit bir arayüz tasarlanmalı
  • Navigasyon tasarımı detaylı olmalı
  • Yazı fontları dikkatli seçilmeli
  • Renk uyumuna dikkat edilmeli
uygulama arayüz tasarımı

UI UX Tasarım ne demek?

UI açılımı User Interface olup kullanıcı arayüzü demektir. UX ise User Experience yani kullanıcı deneyimi anlamına gelmektedir. İki kavram birbirleri ile sıklıkla karıştırılmaktadır. Bununla birlikte bu iki kavram farklı anlamlara gelse de birbirlerini tamamlayan kavramlardır.

ui ux tasarım farkları

UI ile UX Arasındaki Fark

UI tasarım arayüzün görünümü ile ilgilidir. UX ise tasarım ile kullanıcı arasındaki etkileşim ile ilgilenir. işlevsellik, kolay kullanım gibi konular UX ile ilgilidir. Görünüm sadeliği, şıklığı ise UI ile ilgilidir. UI estetiğe ve göze hitap ederken UX algılarımıza hitap eder.

Mobil uygulama tasarımı kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutmalıdır. Bu nedenle arayüz tasarımı hem işlevsel açıdan iyi bir kullanıcı deneyimi sunarken hem de görsellik açıdan estetik bir görünüm sunmalıdır. Bu özelliklere sahip tasarımları UI UX tasarım olarak değerlendirmek mümkün.

Mobil Uygulama Tasarımı Nasıl Yapılır?

Uygulama arayüz tasarımı birçok aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar analiz, planlama (wireframe ve akış şemaları), tasarım ve prototipleştirme şeklindedir.

1. Analiz

Analiz aşamasında, uygulama fikri ile ilgili bilgiler alınır. Uygulamada istenen özellikler, işlevler, görünüm ile ilgili talepler analiz edilir. Bu taleplerin günümüz mobil uygulama trendleri ile uyumu değerlendirilir. Bununla birlikte rakip analizleri yapılır. Uygulama talep eden kişi / kurum ile birlikte uygulamanın özellikleri ile ilgili tüm kararlar alınır ve planlama aşamasına geçilir.

2. Planlama

Wireframe ve akış şemaları hazırlanır. Wireframe taslak çizimlerdir. Bu çizimlerde arayüzde bulunacak fonksiyonların, butonların vb. tüm unsurların yerleşimi şablon olarak belirlenmiş olur. Akış şemasında da sayfalar arası geçişler belirlenir.

3. Tasarım

Wireframeler göz önünde bulundurularak mobil uygulamanın son görünümü dijital olarak tasarlanır. Bu tasarımlar prototiplere dökülür ve prototipler sayesinde uygulamanın çalışır halinin hemen hemen nasıl olacağı ortaya çıkar. Bu aşama oldukça önemlidir, çünkü müşterinin fikirlerinin vücut bulmuş hali prototiplerde ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle prototip aşamasını revizelerin alındığı aşama olarak da değerlendirebiliriz.

Bu aşamaların sonunda mobil uygulama arayüz tasarımı tamamlanmış olur. Hizmet, arayüz tasarımı ile sınırlıysa tüm tasarımlar (wireframe, akış şemaları, prototipler dahil) müşteriye teslim edilir. Eğer mobil uygulama geliştirme hizmeti talep ediliyorsa tasarım aşamaları sonlandıktan sonra yazılım aşamalarına geçilmektedir. Uygulama geliştirme hizmeti arayüz tasarımı hizmetini de içeren kapsamlı bir hizmettir. Mobil uygulama geliştirme aşamaları ve detayları için ilgili hizmet sayfasını inceleyebilirsiniz.

Markon Bilişim olarak deneyimli UI UX tasarımcılarımızla birlikte uygulama arayüz tasarımı ihtiyaçlarınızda da size özel çözümler sunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir